Ads Top

Google Android Telefonları Gizlice Takip Ediyor

Android işletim sistemiyle çalışan telefonların konum bilgilerinin takip edildiği ortaya çıktı. Telefonlarda özellikle android işletim sistemine sahip olan telefonlarda konum bilgisini kapatsanız bile konum bilgileriniz Google'a iletiliyor.

Google Android Konum Servisleri Kapatılmıyor

Google Haritalar servisi yerinizi bulmaya veya gideceğiniz yeri bulmanıza yarayan bir servistir.
Quartz' ın araştırmasına göre Android işletimli telefonlar konumları kapalıyken bile konu bilgilerini kaydedip internetiniz kapalı ya da sim kartınız takılı değilken bile konum bilgilerinize ulaşabiliyor.


Google Bilgilere Nasıl Ulaşıyor ?

Sim kart ve internet bile olmadan konum bilgilerine nasıl ulaşıyor ? Google kullanıcıların android telefonlarda kayıtlı verilerini en yakındaki BAZ istasyonları sayesinde bilgilere eriştiğini kabul etti. Şirket artık bu verileri toplamadığını ve kayıtları depolamadığını belirtti.

Google, Hız ve Performans İçin Yapmış

Google yaptığı açıklamada gelen bilgileri “Mesaj gönderme hızını ve performansını artırmak” için  bir sinyal olarak kullanıldığını belirtti. Akıllı telefonların günümüzün vazgeçilmezi olmasından dolayı aslında gizliliğimizinde büyük riskler altında olduğundan haberdarız. Telefon ve interneti kullanırken kişisel bilgilerimizin gizliliğinden emin olmamız gerekmektedir.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.